DORISTAT II, DORIFER – februari 1174 NGT (4761 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1595 • 0201    BLIK IN DE TOEKOMST


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Voltago, Paunaro, Icho Tolot, Prryns, Corlun Pareve.


Het jaar 1173 zal in het geheugen gegrift blijven als het jaar van de Linguïden crisis, een politieke crisis die de hele galaxie betrof en zijn hoogtepunt bereikte toen de kima beschadigde vredestichters iedere verantwoordelijkheid uit het oog verloren.

Begin 1174 is dit probleem opgelost. De zieken zijn dood of onder medische behandeling, hun cellenactiveerders allemaal in bezit van Perry Rhodan.

Wat nog steeds zorgen baart is de situatie van de Nakken, die in hun nooit eindigende queeste naar het 'binnenste' bijna het leven verloren - en van de gestoorde superintelligentie HET met wie zowel de Nakken als de voormalige activeerderdragers al jaren tevergeefs contact zoeken.

Lichtpuntjes in deze lastige periode vormen de terugkeer van de ROBIN uit Estartu en van de BASIS uit Truillau.

De reizigers brengen een geschenk mee: Perry Rhodan ontvangt Voltago, de vroegere dienaar van Taurec, als laatste groet van de kosmokraat. Helaas is Voltago is een tamelijk problematisch cadeau: een wezen met griezelig aandoende vaardigheden.

Maar de Terraan krijgt ook de beschikking over informatie die een nieuw perspectief voor hem opent, een nieuw doel zichtbaar maakt - de vlucht naar DORIFER en de blik in de toekomst ...


De blik, die Perry Rhodan tijdens zijn verblijf in de kosmonucleotide in de toekomst had kunnen werpen, toonde hem slechts sombere perspectieven. De visioenen die de jonge Myles Kantor heeft zijn al net zo treurig.


Oorspronkelijke titel: Blick in die Zukunft

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk