Terra, Akkartil, Lomporr-Veg II, Uxbataan – januari 1174 NGT (4761 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1594 • 0152    REISDOEL DORIFER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Voltago, Paunaro, Icho Tolot, Eladeru.


Het jaar 1173 NGT werd gekenmerkt door een bijzondere galactopolitieke crisis: de Linguidencrisis, die een climax vond in het amok maken van de vredestichters, wier kima beschadigd was.

Dit probleem is inmiddels uit de wereld geholpen. De zieke vredestichters zijn of dood of staan onder medische behandeling, hun cellenactiveerders zijn allemaal in het bezit van Rhodan.

Het oplossen van een ander probleem, dat van de Nakken, die bij hun speurtocht naar het binnenste bijna de dood vonden, is nog niet tot een goed einde gebracht - net zo min als het contact met de gestoorde superintelligentie HET, waar zowel de Nakken als de voormalige dragers van een cellenactiveerder jaren tevergeefs naar hebben gezocht.

Een lichtpuntje in deze droeve situatie vormt de terugkeer van de ROBIN uit Estartu en de BASIS uit Truillau.

De teruggekeerden hebben een geschenk bij zich. Perry Rhodan neemt Voltago in ontvangst, de voormalige dienaar van Taurec, als een laatste groet van de kosmokraat. Voltago is echter een uiterst problematisch geschenk: een wezen met angstaanjagende eigenschappen.

Tegelijkertijd krijgt de Terraan echter informatie in zijn bezit, die hem een nieuw doel voor zijn activiteiten duidelijk maken: reisdoel DORIFER ...


Robert Feldhoff heeft ook de volgende aflevering van deze cyclus geschreven. De avonturen van Rhodan en de drie zo verschillende wezens aan boord van de TARFALA worden voortgezet ...


Oorspronkelijke titel: Flugziel Dorifer

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn