Tarkan, Vilamesch, Truillau, Terra – 7 juli - 26 december 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1593 • 0151    HET GESCHENK VAN TAUREC


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Ronald Tekener, Shina Gainaka, Voltago, Sirixim, Xpomul.


Tegen het einde van het jaar 1173 is de Melkweg verlost van de Linguidencrisis die zijn hoogtepunt had in het vreemde en gevaarlijke gedrag van de vredestichters met een beschadigde kima. De zieken zijn dood of ze worden behandeld, hun cellenactiveerders zijn zonder uitzondering weer in bezit van Perry Rhodan, en de grote Terraan heeft nu tijd om zich bezig te houden met een ander probleem: dat van de Nakken.

Hij stelt een schip ter beschikking aan de gastropoïden hoewel deze nauwelijks hebben verteld waarvoor ze dat nodig hebben. De expeditie wordt een ramp want met de Nakken gebeurt hetzelfde als met Balinor toen hij terugkeerde van Estartu.

Ook de spionnen van Perry Rhodan, die meegaan met de expeditie omdat deze zeker iets met het zoeken naar HET heeft te maken, worden getroffen en de Ilt Gucky worstelt zelfs met de dood.

Intussen is de ROBIN met commandant Ronald Tekener na een ontmoeting met ESTARTU uit het machtsgebied met dezelfde naam vertrokken, op weg naar de Melkweg. Hoewel Tekener een geldig pasje voor de overbrengerstraat heeft blijkt de terugreis naar de verre Melkweg een vlucht vol tussenstops en onaangename verrassingen te zijn. De grootste van deze verrassingen is het geschenk van Taurec ...


Perry Rhodan heeft de geschiedenis van het hexameron gehoord en als geschenk heeft hij een dienaar gekregen die zich niet gemakkelijk laat afschudden. Ook heeft hij nieuwe informatie en op grond daarvan gaat hij opnieuw op reis ...


Oorspronkelijke titel: Taurecs Geschenk

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown