Taumond, Dauho, Bastis, Launt, Nasseda, Viron, Lingora – november 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1590 • 0148    OPERATIE ONSTERFELIJKHEID


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Roi Danton, Fay Haughnessy, Icho Tolot, Dorina Vaccer, Gucky, Paylaczer.


Sinds de dag, waarop HET de meest prominente vredestichters van de Linguiden de cellenactiveerders gaf, die ooit Perry Rhodan en zijn vrienden de relatieve onsterfelijkheid hebben verschaft, is het volk van de Linguiden abrupt vanuit het niets in de schijnwerpers van de galactische openbaarheid beland.

Of men de Linguiden, een volk van aardige chaoten, daarmee een genoegen heeft gedaan, staat nog te bezien. De nieuwe dragers van een cellenactiveerder zijn er echter van overtuigd, dat er grote daden van hun hand worden verwacht. Ze voelen zich verplicht, de politieke verhoudingen in de Melkweg opnieuw te ordenen.

Inmiddels is het de meeste volkeren in het galacticum - het is inmiddels medio november van het jaar 1173 NGT - duidelijk geworden, dat men de Linguiden en hun handlangers, de Zeer Gewichtigen, niet langer de vrije hand mag laten. Daarvoor zijn de door de nieuwe dragers van de cellenactiveerders te zware misdaden begaan.

Nadat ook het merendeel van de Linguidische bevolking tegen hun leiders in opstand is gekomen, ziet het galacticum zich gedwongen snel een eind te maken aan de wandaden van Aramus Shaenor en diens kompanen, zodat de vrede in grote delen van de Melkweg kan worden hersteld. Dit moet worden bewerkstelligd door middel van de operatie onsterfelijkheid ...


In het galacticum is het nu begin december van het jaar 1173 NGT. De amok makende vredestichters is een halt toegeroepen en alle 14 cellenactiveerders zijn in het bezit van Perry Rhodan. Nu kan de Terraan zich met het probleem van de Nakken gaan bezighouden. Hij stelt de gastropoïden een ruimteschip voor hun missie ter beschikking.


Oorspronkelijke titel: Operation Unsterblichkeit

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn