Melkweg, Lingora, Taumond – 1-18 oktober 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1588 • 0146    DE VERKEERDE KETEN


Hoofdpersonen: Dorina Vaccer, Amdan Cutrer, Aramus Shaenor, Balasar Imkord, Perry Rhodan, Roi Danton.


Sinds de dag, waarop HET de meest prominente vredestichters van de Linguiden een cellenactiveerder gaf, die ooit Perry Rhodan en zijn vrienden de relatieve onsterfelijkheid hebben verschaft, is het volk van de Linguiden abrupt vanuit het niets in de schijnwerpers van de galactische openbaarheid beland.

Of men de Linguiden, een volk van aardige chaoten, daarmee een genoegen heeft gedaan, staat nog te bezien, De nieuwe dragers van een cellenactiveerder zijn er echter van overtuigd, dat er grote daden van hun hand worden verwacht. Ze voelen zich verplicht, de politieke verhoudingen in de Melkweg nieuw te ordenen.

Ze gaan bij het realiseren van hun plannen niet kleinzielig te werk. Wanneer het om het bereiken van belangrijke doelen gaat, kennen de regerende vredestichters geen scrupules.

Maar wanneer ze zelfs niet terugdeinzen voor de zwaarste misdaden, wordt bij de vredestichters van de oude stempel, dat wil zeggen de vredestichters zonder een cellenactiveerder, de tolerantiegrens overschreden en worden er tegenmaatregelen ingeleid.

Een van de draagsters van een activeerder komt echter tot inkeer. Ze realiseert zich de waarheid over zichzelf, over haar verblinde collega's en die geschiedenis met betrekking tot het ontstaan van haar volk - en ze ziet de valse keten ...


De situatie in het rijk van de Linguiden is zo instabiel geworden, dat men over een zware interstellaire crisis kan spreken. Voordat de situatie nog verder uit de hand kan lopen, grijpen Roi Danton en Icho Tolot met een strijdmacht van Haloeters in.


De titel van de inhoudspagina is fout. Er staat 'DE VALSE KETEN' in plaats van 'DE VERKEERDE KETEN'.


Oorspronkelijke titel: Die falsche Kette

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn