Melkweg – 29 juni - 24 augustus 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1584 • 0142    AGENT OP DRIE FRONTEN


Hoofdpersonen: Yart Fulgen, Egenverro, Wedenka, Surjanak, Nojengenja, Atlan.


Sedert de dag dat HET de prominentste vredestichters van de Linguiden de cellenactiveerders gaf, die vroeger Perry Rhodan en zijn vrienden een relatieve onsterfelijkheid hadden verschaft, is het volk van de Linguiden vanuit het duister van de geschiedenis plotseling in het centrum van de galactische belangstelling komen te staan. Of men de Linguiden, een volk van beminnelijke chaoten voor wie tucht en orde onbekende begrippen zijn, daarmee een genoegen heeft gedaan blijft de vraag. De nieuwe activeerderdragers zijn er in ieder geval van overtuigd dat de geschiedenis grote plannen met hen heeft. Ze voelen zich ertoe geroepen de politieke verhoudingen in de melkweg te vernieuwen.

Dienovereenkomstig beginnen ze te handelen. Daarbij gaan ze niet altijd even kieskeurig te werk zoals blijkt uit het feit dat ze Zeer Gewichtigen hebben aangesteld als lijfwachten en ordebewakers. En als ze belangrijke doelen willen bereiken dan kennen de vredestichters noch hun helpers scrupules.

Zekere gebeurtenissen tijdens de oorlog in augustus 1173 NGT op de gekoloniseerde planeet Ascullo doen zelfs het vermoeden rijzen dat de vredestichters niet terugschrikken voor misdadige acties,

Een voormalige WIDDER-strijder moet de zaak ophelderen. Hij begeeft zich naar het brandpunt van de gebeurtenissen en treedt op als agent op drie fronten ...


Het feit dat Aramus Shaenor, één van de drie opperste Linguiden, vals spel heeft gespeeld zal ongetwijfeld in de hele melkweg grote consternatie veroorzaken en afbreuk doen aan het tot nu toe vlekkeloze image van de vredestichters.


Oorspronkelijke titel: Agent an drei Fronten

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk