Terra, Humanidroom, Nobim – 1-15 augustus 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1583 • 0141    HET MEISJE EN DE NAKK


Hoofdpersonen: Anjannin Tish, Balinor, Julian Tifflor, Tamosh Unda, Kair Elsam.


Sinds de dag waarop HET de meest prominente vredestichters de cellenactiveerders heeft gegeven die Perry Rhodan en dertien van zijn vrienden relatief onsterfelijk hadden gemaakt, is het volk der Linguiden vanuit de duisternis van de geschiedenis plotseling in het middelpunt van de gebeurtenissen in de Melkweg geplaatst.

Of HET de Linguiden, een volk van beminnelijke chaoten voor wie tucht en orde vreemde begrippen zijn, een dienst heeft bewezen, is maar de vraag. De nieuwe dragers van een cellenactiveerder zijn er in ieder geval van overtuigd dat de geschiedenis grootse dingen voor hun in petto heeft; ze voelen zich geroepen de politieke verhoudingen in de Melkweg opnieuw te ordenen,

Dus komen ze in actie en gaan daarbij niet bepaald fijngevoelig te werk, zoals blijkt uit het feit dat ze de Zeer Gewichtigen verzoeken de veiligheid binnen en buiten het Linguidische rijk te waarborgen. En als het gaat om het bereiken van belangrijke doelen hebben noch de vredestichters noch hun helpers last van scrupules.

Zo is de situatie als begin augustus van het jaar 1173 NGT GALORS alarm slaat. De impulsen die het galactische peilnet opvangt, schijnen iets met het superwezen HET te maken te hebben. Julian Tifflor vertrekt meteen - en ontdekt het meisje en de Nakk ...


De intriges van de Linguiden worden steeds ondoorzichtiger en de vredestichters spelen hierin een steeds grotere rol. Op een gekoloniseerde planeet ontstaat een burgeroorlog - en een agent vecht op drie fronten tegelijk.


Oorspronkelijke titel: Das Mädchen und der Nakk

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown