Lingora, Drostett – verleden: 1132 tot 1173 NGT, heden: juni 1173 NGT (4719-4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1582 • 0140    HET KIMA-LOG


Hoofdpersonen: Molin, Zyna, Adonor Cyrfant, Roi Danton, Paylaczer, Cebu Jandavari, Balasar Imkord.


Sinds de dag, waarop HET de meest prominente vredestichters van de Linguiden de cellenactiveerders verschafte, die ooit Perry Rhodan en zijn vrienden de relatieve onsterfelijkheid verleenden, is het volk van de Linguiden vanuit de duisternis van de geschiedschrijving abrupt in het felle licht van de schijnwerpers van het kosmische toneel beland.

Of men de Linguiden, een volk van vriendelijke chaoten, voor wie tucht en orde vreemde begrippen zijn, daarmee een plezier heeft gedaan, blijft de vraag. De nieuwe dragers van de cellenactiveerders zijn echter overtuigd van het feit, dat de galactische geschiedschrijving grote plannen met hen heeft. Ze voelen zich geroepen, de politieke verhoudingen in de Melkweg opnieuw te ordenen.

Dienovereenkomstig beginnen ze te handelen. Ze gaan niet kinderachtig te werk, hetgeen blijkt door het inhuren van de Zeer Gewichtigen als leden voor een bewakings- en ordedienst. Wanneer het om het realiseren van belangrijkere doelen gaat, deinzen hun nieuwe hulpkrachten zelfs niet voor dood en verderf terug - dat bewijst het incident met het Kimalog ...


Begin augustus 1173 NGT is het dan zover. GALORS, het voormalige Cantaarse radiocontrolenetwerk, slaat alarm en de analyse van de ontvangen impulsen, verwijst naar één punt in de exact berekende baan van Zwerver in de sector van de Gladors ster. Reden genoeg voor Julian Tifflor, er meteen naartoe te vliegen om polshoogte te nemen.


Oorspronkelijke titel: Das Kimalog

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn