Archetz, Aralau-stelsel, HERKULES-294 – 29 juni - 5 juli 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1581 • 0139    DOOD IN HET RUIMTEFORT


Hoofdpersonen: Roi Danton, Atlan, Paylaczer, Cebu Jandavari, Marfin Kinnor.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. In ieder geval weten ze in de zomer van het jaar 1173 NGT allang dat de hun toegestane levensduur veel korter is dan de zestig jaar die HET had beloofd. De superintelligentie lijdt aan een zware shock, blijkbaar is er iets mis met zijn tijdsbewustzijn.

Perry Rhodan en zijn vrienden doen alles om de planeet Zwerver en HET te vinden, want alleen als ze daarin slagen mogen ze hopen weer in het bezit te komen van de levensverlengende apparaatjes die HET hun heeft afgenomen en aan veertien Linguiden heeft gegeven.

Terwijl de Melkweg het centrum wordt van de Linguidische vredestichters - deze bemoeien zich meer en meer met de galactische politiek en veroorzaken ongewenste ontwikkelingen slagen onze protagonisten er niet in vaart in het project UBI ES te brengen, ook al heeft de Andromeda-expeditie enkele interessante resultaten opgeleverd.

De zoon van Perry Rhodan, die opnieuw de rol van Roi Danton speelt, heeft ook interessante dingen ontdekt over de vredestichters en hun strategie. Maar als hij deze kennis wil doorgeven aan de Arkonide Atlan, wordt hij bedreigd met de dood in het ruimtefort ...


De vredestichters ontwikkelen zich tot machthebbers die niet terugschrikken voor politieke en zelfs militaire manipulaties. Het uitwerken van de politiek die de nieuwe Linguidische leiders volgen, is blijkbaar het levenswerk van een onderzoeker.


Oorspronkelijke titel: Tod im Weltraumfort

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown