Lingora, Terra – juni 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1580 • 0138    RAADSELACHTIG KIMA


Hoofdpersonen: Sando Genard, Boota Bugenete, Yankipoora, Roi Danton.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Ze weten in ieder geval in het begin van het jaar 1173, dat de hun door HET toegestane extra levenstijd drastisch werd verkort. Dat is de schuld van het duidelijk gestoorde gevoel voor de tijd van de superintelligentie, die, zoals men inmiddels weet, een zware schok heeft opgelopen.

Perry Rhodan en zijn kameraden stellen dan ook alles in het werk om zowel de planeet Zwerver als ook toegang tot HET te vinden om de gestoorde superintelligentie te helpen. Alleen als ze succesvol zijn, bestaat de kans, dat ze hun levensverlengde apparaten terug zullen krijgen, die inmiddels een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

Terwijl de Linguiden in de Melkweg steeds meer vreemde activiteiten ontplooien - zo beginnen ze zich te bemoeien met de galactische politiek en dat levert onaangename complicaties op -, komt men met het project UBI ES niet verder, hoewel de Andromedaexpeditie interessant materiaal heeft opgeleverd.

Daarom geeft Perry Rhodan gehoor aan een oproep van de 'piraat' Roi Danton om naar Lingora te komen, waar nieuwe wetten zullen worden verkondigd - en waar een onderzoeker zich met het grootste geheim van zijn volk bezighoudt: raadselachtig Kima ...


De hoofdrolspelers in de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks zijn Roi Danton en Paylaczer, de nieuwe corun van Paricza. Terwijl Roi, die in de gunst van de vredestichtster Cebu Jandavari staat, zijn kennis met betrekking tot de plannen van de Linguiden probeert door te spelen, staat Paylaczer de Terraan naar het leven.


Oorspronkelijke titel: Rätselhaftes Kima

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn