Terra, Lingora, Taumond, Brundar, Fogha – 8 april - 14 mei 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1578 • 0136    ZAKEN MET DE VREDE


Hoofdpersonen: Aramus Shaenor, Balasar Imkord, Dorina Vaccer, Cappla Desden, Tamosh Unda, Bordo Landeyner.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood, Ze weten in ieder geval in het begin van het jaar 1175, dat de hun door HET toegestane extra levenstijd drastisch werd verkort.

Dat is de schuld van het duidelijk gestoorde gevoel voor de tijd van de superintelligentie, die, zoals men inmiddels weet, een zware schok heeft opgelopen. Perry Rhodan en zijn kameraden stellen dan ook alles in het werk om zowel de planeet Zwerver als ook toegang tot HET te vinden om de gestoorde superintelligentie hulp te bieden, Alleen als ze succesvol zijn, bestaat de kans, dat ze hun levensverlengende apparaten terug zullen krijgen, die inmiddels een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

Momenteel wordt er op twee fronten hard gevochten om die doelen te bereiken. Terwijl Perry Rhodan, Atlan en Gucky naar Andromeda reizen, waar HET in het verleden een duidelijk spoor heeft achtergelaten en in het machtsgebied van ESTARTU, waarvan men belangrijke informatie hoopt te krijgen.

De Melkweg daarentegen schijnt steeds meer een speelplaats voor de Linguidische vredestichters te worden. De nieuwe dragers van een cellenactiveerder, die zichzelf tot de heersers over hun volk hebben uitgeroepen, hebben verstrekkende economische en politieke doelen op het oog. Ze doen de Kosmische Hanze een sensationeel aanbod: 'Zaken met de Vrede' ...


De volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks speelt zich eveneens in de Melkweg af, waar de Linguiden steeds meer furore maken. Dat geldt ook voor de zoon van Perry Rhodan. Michael kruipt in zijn oude rol ...


Oorspronkelijke titel: Geschäfte mit dem Frieden

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn