Machtigheidssamenballing Estartu, Charimchar-poort, Somtran, Shivor-poort, Leburian-poort – aanvang 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1574 • 0132    IN HANDEN VAN DE FOLTERAAR


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Siela Correl, Ciloreem, Massur, Kait Narusen, Sten Ibemen.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Ze weten in ieder geval in april van het jaar 1173, dat de hun door HET toegestane extra levenstijd drastisch werd verkort.

Dat is de schuld van het duidelijk gestoorde gevoel voor de tijd van de superintelligentie, die, zoals men inmiddels weet, een zware schok heeft opgelopen. Perry Rhodan en zijn kameraden stellen dan ook alles in het werk om zowel de planeet Zwerver als ook toegang tot HET te vinden om de gestoorde superintelligentie hulp te bieden. Alleen als ze succesvol zijn, bestaat de kans, dat ze hun levensverlengde apparaten terug zullen krijgen, die inmiddels een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

Momenteel wordt er op twee fronten hard gevochten om die doelen te bereiken. Terwijl Perry Rhodan, Atlan en Gucky naar Andromeda reizen, waar HET in het verleden een duidelijk spoor heeft achtergelaten, zijn Alaska Saedelaere en Siela Correl net zoals Salaam Siin en Stalker als een soort verkenningseenheid van de ROBIN vooruit gereisd naar Estartu. Daar hoopt men van de gelijknamige superintelligentie iets meer te weten te komen over het lot van HET vooropgesteld, dat ESTARTU weer in haar eigen machtsgebied leeft. Alaska en Siela kunnen zich in Estartu echter niet lang verheugen over hun vrijheid - want ze komen al vrij snel terecht in handen van de folteraar ...


Terwijl in deze aflevering de hoofdrollen door Alaska en Siela werden gespeeld, concentreren we ons in de volgende aflevering op het duo in de HARMONIE. De ex-Sotho speelt weer zijn rol als intrigant.


Oorspronkelijke titel: In den Händen des Folterers

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn