Chemtenz, Gercksvira – 26 maart - 11 april 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1571 • 0129    PE-HULPRIJK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Myles Kantor, Kassian, Pelok.


Voor de voormalige dragers van een cellenactiveerder begint de tijd te dringen. Terwijl ze zomer 1171 NGT dachten dat ze, dankzij de celdouche die HET hun had gegund, nog ongeveer zestig jaar te goed hadden weten ze nu, april 1173, dat voor de superintelligentie de tijd op een heel andere manier verloopt. In elk geval is hun duidelijk gemaakt dat ze veel minder tijd over hebben dan ze dachten. Zouden dan alle moeite en opofferingen, die ze zich hadden getroost om de verblijfplaats van HET en zijn kunstwereld te ontdekken, voor niets zijn geweest? De voormalige onsterfelijken en hun helpers willen het niet geloven. Daarom gaan ze met nog meer ijver en energie door met hun pogingen de gestoorde superintelligentie te hulp te komen en op die manier ten slotte ook zichzelf te helpen.

De raadselachtige vondst die Icho Tolot enige tijd geleden bij de Linguïden deed heeft de speurders naar HET een nieuwe impuls gegeven. Ze hebben nu hun aandacht gericht op de buurgalaxie Andromeda omdat er feiten zijn ontdekt die lijken te wijzen op acties van de superintelligentie in dit deel van haar machtsgebied.

De Haloeter en Bully arriveren al in maart in Andromeda. Kort daarna gaan Atlan, Perry Rhodan en Gucky met de ATLANTIS op weg naar hetzelfde doel. Daar krijgen onze vrienden te maken met het PE-Hulprijk ...


Niemand anders dan HET kan de verplaatsing in de tijd hebben veroorzaakt waardoor Perry Rhodan en Atlan de volkerenmoord op de structuurlopers in levende lijve hebben kunnen meemaken.

Wat de superintelligentie met deze 'tijdschouw' duidelijk heeft willen maken? En nu staat hen op de planeet History een volgende schok te wachten.


Oorspronkelijke titel: PE-hilfreich

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk