Meliserad, Truillau, Melkweg, Estartu – ca. 429-1173 NGT (4016-4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1569 • 0127    FINALE VOOR TAUREC


Hoofdpersonen: Taurec, Gesil, Eirene, Quartein, Assu-Letel, Monos.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer zestig jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de kunstplaneet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft ze te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om Zwerver en HET te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere dragers van een cellenactiveerder en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets dat ook en vooral in hun eigen belang is.

De door HET gekozen veertien nieuwe dragers van een cellenactiveerder zijn Linguiden. Terwijl de gevolgen van deze keuze van HET langzaam duidelijk beginnen te worden heeft Perry Rhodan in Truillau een verklaring gevonden voor de huidige toestand van de superintelligentie.

Ook heeft de Terraan gehoord wat de oorzaken zijn van de tragische ontwikkelingen in de Melkweg en elders; van de geboorte van Monos en het verlies van Eirene en Gesil - en van de finale voor Taurec ...


Door de geheimzinnige vondst die Icho Tolot in januari van het jaar 1172 bij de Linguiden doet wordt de aandacht van de 'HET-zoekers' naar Andromeda verplaatst. Reginald Bull en de beroemde Haloeter vliegen naar het rijk van de Maahks en de Tefroders ...


Oorspronkelijke titel: Finale für Taurec

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown