Bastis, Lingora, Terra – 31 januari - 17 maart 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1568 • 0126    SLAVEN VAN DE VIJFDE DIMENSIE


Hoofdpersonen: Anselm Mansdorf, Yankipoora, Zornatur, Michael Rhodan, Exeter, Atlan, Chukdar.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Terwijl ze medio 1171 NGT uit konden gaan van een levensduur iets minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd, blijkt nu, dat de tijd op Zwerver anders verstrijkt - en dus is ook hun levensverwachting beduidend minder geworden.

Zijn alle inspanningen om de verblijfplaats van HET te vinden dan toch voor niets geweest? De voormalige onsterfelijken en hun hulpkrachten weigeren dat te geloven. Ze zetten alles op alles om de duidelijk gestoorde superintelligentie te helpen, omdat ze uiteindelijk zichzelf op die manier ook helpen.

Tot op zekere hoogte bestaat er een verband tussen het onderzoek van Reginald Bull en anderen, die weten, dat hun cellenactiveerders momenteel in het bezit zijn van veertien vredestichters van de Linguiden. De nieuwe uitverkorenen van de superintelligentie genieten van hun nieuwe rol en zijn inmiddels ijverig begonnen een nieuwe galactische orde te prediken.

Ze deinzen er zelfs niet meer voor terug, gebruik te maken van materieoverbrengers. Ze vermoeden echter niets van de slaven van de vijfde dimensie ...


Terwijl de Linguidische dragers van een cellenactiveerder zichzelf tot heersers over hun volk hebben uitgeroepen en op het punt lijken te staan, een nieuwe orde in de Melkweg te gaan verkondigen, keert Perry Rhodan met de AMGORTA terug uit Truillau. Hij kent nu de waarheid over Monos en de Bewaker van Truillau.


Oorspronkelijke titel: Sklaven der 5. Dimension

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn