Dauho, Ferrol – 1173 NGT (4760 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1567 • 0125    DE UITVERKORENEN


Hoofdpersonen: Hagea Scoffy, Bransor Manella, Bury Comansor, Reginald Bull, Tallaron.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer zestig jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de planeet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft ze te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om HET en Zwerver te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere dragers van een cellenactiveerder en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets dat ook en vooral in hun, eigen belang is. In dat licht moeten de activiteiten van Reginald Bull en anderen gezien worden; ze weten dat de door HET teruggevraagde cellenactiveerders nu in bezit zijn van 14 Linguidische vredestichters. Zij, de nieuwe favorieten van de superintelligentie, genieten van hun rol, ze werken hard aan een nieuwe galactische politiek en propageren een nieuwe orde. Ze zien zichzelf als de uitverkorenen ...


Ook op Bastis, een andere planeet van de Linguiden, gebeuren vreemde dingen. De leider van de daar gevestigde post van de Kosmisch Hanze, een exagent van de organisatie WIDDER, is niet weinig verbaasd als de Linguiden daar geen last meer hebben van hun bijgelovige angst voor overbrengers en een groot aantal van deze apparaten bestellen.


Oorspronkelijke titel: Die Auserwählten

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown