Paro, Shant-poort – 16-22 december 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1566 • 0124    ERFENIS VAN EEN HELD


Hoofdpersonen: Stalker, Alaska Saedelaere, Siela Correl, Ankjard, Lamndar Morcör, Ronald Tekener.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Terwijl ze medio 1171 NGT uit konden gaan van een levensduur van iets minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd, blijk nog geen jaar later, dat de tijd op Zwerver anders verstrijkt - dus is ook hun levensverwachting beduidend minder geworden.

Zijn alle inspanningen om de verblijfplaats van HET te vinden dan toch voor niets geweest? De voormalige onsterfelijken en hun hulpkrachten weigeren dat te geloven. Ze zetten alles op alles op de duidelijk gestoorde superintelligentie te helpen, omdat ze zichzelf op die manier uiteindelijk ook helpen.

Naast alle maatregelen, die men treft, onderneemt men ook een tocht naar Estartu met de ROBIN. De Galaxers hopen van de daar gevestigde superintelligentie nieuwe informatie over HET te krijgen. Maar 13 miljoen lichtjaren van Estartu verwijderd moet de ROBIN in Vilamesch een tussenstop inlassen. Terwijl de intrigant Stalker zijn kwalijke activiteiten aan boord met het stelen van een ruimteschip bekroont, houden de Galaxers zich bezig met de erfenis van een held ...


In aflevering 1567 van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar de Melkweg en spelen de Linguiden de hoofdrol. De 14 vertegenwoordigers van dit volk, die van HET een cellenactiveerder hebben ontvangen, beginnen zich ijverig op het politieke vlak te manifesteren.


Oorspronkelijke titel: Vermächtnis eines Helden

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn