< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1500 - 1599

22e cyclus DE LINGUIDEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1566 • 0124    ERFENIS VAN EEN HELD


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Terwijl ze medio 1171 NGT uit konden gaan van een levensduur van iets minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd, blijk nog geen jaar later, dat de tijd op Zwerver anders verstrijkt - dus is ook hun levensverwachting beduidend minder geworden.

Zijn alle inspanningen om de verblijfplaats van HET te vinden dan toch voor niets geweest? De voormalige onsterfelijken en hun hulpkrachten weigeren dat te geloven. Ze zetten alles op alles op de duidelijk gestoorde superintelligentie te helpen, omdat ze zichzelf op die manier uiteindelijk ook helpen.

Naast alle maatregelen, die men treft, onderneemt men ook een tocht naar Estartu met de ROBIN. De Galaxers hopen van de daar gevestigde superintelligentie nieuwe informatie over HET te krijgen. Maar 13 miljoen lichtjaren van Estartu verwijderd moet de ROBIN in Vilamesch een tussenstop inlassen. Terwijl de intrigant Stalker zijn kwalijke activiteiten aan boord met het stelen van een ruimteschip bekroont, houden de Galaxers zich bezig met de erfenis van een held ...


In aflevering 1567 van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar de Melkweg en spelen de Linguiden de hoofdrol. De 14 vertegenwoordigers van dit volk, die van HET een cellenactiveerder hebben ontvangen, beginnen zich ijverig op het politieke vlak te manifesteren.


Oorspronkelijke titel: Vermächtnis eines Helden

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck (2 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze ontdekken de Shant-poort – de brug naar Estartu.


Locatie en tijdsruimte: Paro, Shant-poort – 16-22 december 1172 NGT (4759 na Chr.)


Hoofdpersonen: Stalker – Een meester in de misleiding vergist zich. Alaska Saedelaere en Siela Corel – Ze zetten Stalker's achtervolging in. Ankjard – Een dode laat een testament achter. Lamndar Morcör – Een Siganese archeologe. Ronald Tekener – Leider van de Estartu-expeditie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende