Cyrazo – 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1563 • 0121    GEHEIME ZAAK RIUNAN


Hoofdpersonen: Atlan, Gucky, Garvan van Taphraig, Sanur Gibor Alleg-Gammach, Jenner.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer 60 jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de planeet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft ze te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om Zwerver en HET te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere onsterfelijken en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets dat ook en vooral in hun eigen belang is.

Behalve dit probleem zijn er een heleboel andere waarmee Rhodan en de Galaxers zijn geconfronteerd, bijvoorbeeld de machinaties van Stalker, de verdwijning van Rhodans vrouw en dochter die nu in de macht zijn van de Bewaker - en dan zijn er de Linguiden, aan wie HET de 14 cellenactiveerders heeft gegeven die hij heeft afgenomen van de Terranen.

De herkomst van de nieuwe favorieten van de superintelligentie is intussen opgehelderd, maar er zijn andere punten die nog zeer onduidelijk zijn - bijvoorbeeld de geheime zaak Riunan ...


Omdat informatie over het Arkoonse verleden van groot belang kan zijn voor de Galaxers en ook voor zijn eigen toekomst zet Atlan zijn speurtocht voort.


Oorspronkelijke titel: Geheimsache RIUNAN

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown