Duur-I-Rasht – 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1562 • 0120    BASTION VAN DE BEWAKER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Pablo Menez, Per-E-Kit, Ler-O-San, Serb-A-Sherba, Taurec, Gesil, Eirene.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Terwijl ze medio 1171 NGT uit konden gaan van een levensduur iets minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd, blijk nog geen jaar later, dat de tijd op Zwerver anders verstrijkt - en dus is ook hun levensverwachting beduidend minder geworden.

Zijn alle inspanningen om de verblijfplaats van HET te vinden dan toch voor niets geweest? De voormalige onsterfelijken en hun hulpkrachten weigeren dat te geloven. Ze zetten alles op alles op de duidelijk gestoorde superintelligentie te helpen, omdat ze zichzelf op die manier uiteindelijk ook helpen. Maar naast dit probleem zitten Perry Rhodan en de Galaxers met andere problemen opgescheept. Zo zijn er bijvoorbeeld de activiteiten van de Linguiden en de machinaties van Stalker. Dan is er ook nog het onduidelijke lot van de vrouw en dochter van Rhodan, die in Truillau worden vermist.

Perry Rhodan is vastberaden om zijn geliefde vrouw en dochter terug te vinden. Nadat de Terraan in oktober van het jaar 1172 NGT met het grote ruimteschip de BASIS het gebied heeft bereikt, duurt het helemaal niet lang voordat hij Meliserad bereikt, het bastion van De Bewaker ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we weer terug naar de Melkweg van de mensheid, om precies te zijn naar de bolvormige sterrenhoop M 13. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Atlan en Gucky, de Ilt, die de Arkoniden helpen bij de onderhandelingen met onduidelijke gesprekspartners.


Oorspronkelijke titel: Bastion des Bewahrers

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn