Prizza – 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1561 • 0119    DE OVERVAL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Toshan, Harold Nyman, Gorukule, Chosel Achberad, Ischgur Legreldi.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer 60 jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de planeet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft ze te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om Zwerver en HET te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere onsterfelijken en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets dat ook en vooral in hun eigen belang is.

Behalve dit probleem zijn er een heleboel andere waarmee Rhodan en de Galaxers zijn geconfronteerd, bijvoorbeeld de activiteiten van de Linguiden en de machinaties van Stalker.

Perry Rhodan maakt zich grote zorgen over het verdwijnen van zijn vrouw en zijn dochter in het verre Truillau. Hij maakt er een persoonlijke zaak van ze terug te vinden en midden oktober van het jaar 1172 NGT arriveert hij met de BASIS in het gebied waar hij wil gaan zoeken. Dat wordt eerst verkend, dan volgt de overval ...


Na de overval op Prizza, de thuisplaneet van de Prizappa's, kan Perry Rhodan bij de pogingen om Gesil te bevrijden, op steun van de verzetsorganisatie Toparrekenen. De verdere weg van de Terraan en zijn medestrijders gaat naar Meliserad.


Oorspronkelijke titel: Der Überfall

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown