Drie zonnen-stelsel – juli 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1558 • 0116    PENTASCOPIE


Hoofdpersonen: Vainu, Glendorp, Nikki Frickel, Merlin Pitts, Rimac Huascar, Janasie.


Voor de voormalige dragers van een cellenactiveerder begint de tijd te dringen. Terwijl ze zomer 1171 NGT dachten dat ze, dankzij de celdouche die HET hun had gegund, nog ongeveer zestig jaar te goed hadden weten ze nu, een jaar later, dat voor de superintelligentie de tijd op een heel andere manier verloopt, In ieder geval is hun duidelijk gemaakt dat ze veel minder tijd over hebben dan ze dachten.

Zouden dan alle moeite en opofferingen, die ze zich hadden getroost om de verblijfplaats van HET en zijn kunstwereld te ontdekken, voor niets zijn geweest? De voormalige onsterfelijken en hun helpers willen het niet geloven. Daarom gaan ze met nog meer ijver en energie door met hun pogingen de gestoorde superintelligentie te hulp te komen, en op die manier ten slotte ook zichzelf te helpen. Maar HET bevoorrecht sinds enige tijd de Linguïden, dat blijkt overduidelijk uit de verstrekking van cellenactiveerders aan 14 vredestichters. Blijkbaar moeten zij de Terranen vervangen als de ordebewakers van het lokale machtsgebied.

De Linguïden proberen zo goed mogelijk te beantwoorden aan de in hen gestelde verwachtingen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de gebeurtenissen op de biontenwereld Drumbar, die wordt overvallen door de Monkins. Het gaat daar niet uitsluitend om een actie van piraten - het gaat daar ook om experimenten met de pentascopie ...


De gebeurtenissen op de biontenwereld Drumbar nemen een kritische wending. Het komt tot een militaire krachtmeting en wel een van een heel bijzonder soort.


Oorspronkelijke titel: Pentaskopie

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk