Arkon-stelsel – 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1555 • 0113    TER ERE EN ROEM VAN ARKON


Hoofdpersonen: Atlan, Tesa da Ariga, Enderoa, Pantero van Tereomin, Haemon, Barishon, Reomir.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze er van uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer zestig jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de planeet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om Zwerver en HET te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere onsterfelijken en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken van een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets dat ook en vooral in hun eigen belang is.

Maar HET heeft de Linguiden de laatste tijd een bevoorrechte positie gegeven. Blijkbaar moeten zij de functie van ordedienst in de Melkweg overnemen van de Terranen.

Dat de 14 vredestichters een cellenactiveerder hebben gekregen wijst duidelijk in die richting.

Natuurlijk hebben de vroegere dragers van een cellenactiveerder belangstelling voor hun opvolgers. Dat geldt vooral voor Atlan als hij hoort dat de Arkoniden in een ver verleden een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Linguiden. Dat was ter ere en roem van Arkon ...


In de volgende aflevering verplaatsen we ons aan boord van de ROBIN, die met de vroegere Sotho Stalker, Ronald Tekener, Dao-Lin-H'ay en andere prominente personen naar ESTARTU vliegt.


Oorspronkelijke titel: Zu Arkons Ruhm und Ehre

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown