Thakhar-stelsel, Backtrack-stelsel, Kynnah-stelsel, Sol-stelsel – 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1553 • 0111    DE TRUC VAN STALKER


Hoofdpersonen: Stalker, Ler-O-San, Dao-Lin-H'ay, Ronald Tekener, Whitey.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder. Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer zestig jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de planeet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is. Zouden alle moeizame pogingen om HET en Zwerver te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere onsterfelijken en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets wat ook en vooral in hun eigen belang is.

Maar HET heeft de Linguiden de laatste tijd een bevoorrechte positie gegeven. Blijkbaar moeten zij de functie van ordedienst in de lokale machtsconcentratie overnemen van de Terranen. Dat de 14 vredestichters een cellenactiveerder hebben gekregen wijst in ieder geval duidelijk in die richting.

Het is dan ook niet vreemd dat Rhodan en zijn vrienden veel belangstelling krijgen voor de geschiedenis van dit volk dat pas sinds kort op de voorgrond is getreden in de Melkweg. De protagonisten trekken ook de aandacht van een bijzonder individu: Stalker, de Pteru-kloon die vroeger de functie van Sotho heeft vervuld. Hij gaat op een bijzondere manier te werk, met de truc van Stalker ...


Terwijl de ROBIN naar Estartu vertrekt vliegt Perry Rhodan met zijn ODIN naar M 13, het gebied van het vroegere Grote Imperium van de Arkoniden.


Oorspronkelijke titel: Stalkers Trick

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown