Teshaar-stelsel – januari 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1552 • 0110    DE TERREUR VAN TOLOT


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Prina Mauenhaudi, Baron Singhal, Aramus Shaenor, Perry Rhodan.


De voormalige dragers van een cellenactiveerder verkeren in tijdnood. Terwijl ze medio 1171 NGT uit konden gaan van een levensduur van iets minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd, blijkt begin 1172, dat de tijd op Zwerver anders verstrijkt - en dus ook hun levensverwachting is beduidend minder en korter geworden.

Zijn alle inspanningen om de verblijfplaats van HET te vinden dan toch voor niets geweest? De voormalige onsterfelijken en hun hulpkrachten weigeren dat te geloven. Ze zetten alles op alles om de duidelijk gestoord geraakte superintelligentie te helpen, omdat ze zichzelf op die manier uiteindelijk ook helpen.

Perry Rhodan en zijn Galaxers tonen ook veel meer belangstelling voor een volk, dat pas sinds kort op het kosmische toneel haar opwachting heeft gemaakt: de Linguiden.

HET schijnt momenteel aan dit volk de voorkeur te geven, want 14 prominente Linguiden mochten bij de superintelligentie op audiëntie op Zwerver komen. Waarom dat gebeurde is de eigenlijke reden voor het onderzoek, dat Tolot heeft ingesteld en de oorzaak van de terreur van Tolot ...


Op Terra en de andere planeten is het medio mei van het jaar 1172 NGT, het tijdstip, waarop onder dubieuze omstandigheden Stalker, de voormalige Sotho uit Estartu, weer in de Melkweg opduikt.

Ook na zijn verblijf in Truillau is de Pteru-kloon niet veranderd; hij is nog net zo ondoorzichtig en sluw als voorheen.


Oorspronkelijke titel: Tolots Terror

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn