Teshaar-stelsel – januari 1172 NGT (4759 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1551 • 0109    DE LINGUIDENONDERZOEKER


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Icho Tolot, Aramus Shaenor, Quodran Mengor, Bless Chant, Genar Tintal.


De tijd ontglipt de vroegere dragers van een cellenactiveerder, Midden 1171 NGT konden ze ervan uitgaan dat ze vanwege de celdouche nog ongeveer zestig jaar hadden te leven, maar na hun laatste bezoek aan de kunstplaneet Zwerver weten ze dat de klok van HET anders loopt. De superintelligentie heeft te verstaan gegeven dat de hun toegestane tijd korter is.

Zouden alle moeizame pogingen om Zwerver en HET te vinden dan voor niets zijn geweest? De vroegere onsterfelijken en hun vrienden kunnen het niet geloven. Ze gaan door met het zoeken naar een manier om de blijkbaar gestoorde superintelligentie te helpen, iets wat ook en vooral in hun eigen belang is.

Tegelijkertijd hebben de Galaxers meer en meer belangstelling voor een volk dat nog maar sinds betrekkelijk korte tijd een belangrijke rol speelt in de Melkweg: de Linguiden.

Ze schijnen in de gunst te staan bij HET want de superintelligentie heeft 14 prominente Linguiden op Zwerver ontvangen. Wat dat betekent en wat de oorsprong is van dit volk - dat zijn vragen waarover de onderzoekers van de Linguiden zich buigen ...


De razende Icho Tolot ontsnapt aan zijn vrienden en bewakers en leeft zich uit op de maan van de vredestichters.


In dit boekje staan twee fouten die verband houden met de titel. Op de voorkant staat foutief 'DE LINGUIGUIDERONDERZOEKER' en op de inhoudspagina wordt gesproken over 'ONDERZOEKERS VAN DE LINGUIDEN'.


Oorspronkelijke titel: Die Linguidenforscher

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown