Eastside – december 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1550 • 0108    HET NIEUWE DOEL


Hoofdpersonen: Dorina Vaccer, Balasar Imkord, Aramus Shaenor, Kelamar Tesson, Perry Rhodan, Reginald Bull, Atlan, Carrom Durok, Moron Zembal.


Eind 1171 NGT bedraagt de levensduur van de dragers van een cellenactiveerder nog minder dan zestig jaar nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing moet hebben gemaakt, want oorspronkelijk stond ze de dragers van de cellenactiveerders een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te vervullen. Men probeert met man en macht de superintelligentie te vinden om deze te confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen, Dankzij de inzet van de geniale Myles Kantor en zijn wetenschappelijke team heeft men de baan van de kunstplaneet Zwerver kunnen bepalen.

In december blijk het succes te hebben: de kunstplaneet manifesteert zich op een plek langs de berekende baan.

Perry Rhodan en enkele van zijn vrienden lukt het echter, met veel problemen, Zwerver te betreden. Hun doel, de confrontatie met HET aan te gaan, bereiken ze niet. Ze worden gedwongen onverrichterzake de planeet weer te verlaten.

Anderen daarentegen hebben wel succes. Op die anderen wacht dan ook het nieuwe doel ...


De mislukking op Zwerver is voor Perry Rhodan en zijn volgeling de aanleiding, de gangen van de Linguiden na te gaan, die meer duidelijk succes hadden op de kunstwereld. En dus veranderen ze in Linguiden-onderzoekers ...Oorspronkelijke titel: Die neue Bestimmung

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn