Sol-stelsel – oktober 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1547 • 0105    SABOTAGE OP TERRA


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Enza Mansoor, Kallia Nedrun, Derivoor Ken, Njels Bohannon, Peterez, Gaylord Exepuis, Terwela Grodenor.


In oktober van het jaar 1171 NGT hebben de vroegere dragers van een cellenactiveerder nog maar zestig jaar te leven want ze hebben hun levensverlengende apparaatje moeten inleveren bij HET.

Het is duidelijk dat de superintelligentie zich moet hebben vergist want bij het overhandigen van de cellenactiveerders heeft hij ze geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdracht te vervullen. Voor alle betrokkenen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daarmee het eigen leven te verlengen.

Hoe langer het zoeken naar HET duurt, hoe nijpender het probleem wordt, want het is de zoekers intussen duidelijk geworden dat HET zelf in de moeilijkheden zit en hulp nodig heeft.

Om die reden heeft men in het Waringer-building in Terrania alle gegevens verzameld die nuttig zouden kunnen zijn bij het zoeken naar HET.

De analyse van het materiaal wordt uitgevoerd door de geniale Myles Kantor en zijn wetenschappelijke staf.

Het is een moeilijk project maar er worden goede vorderingen ge~ maakt en dat schijnt niet in de smaak te vallen bij een onbekende tegenstander, hij gaat over tot sabotage op Terra ...


In november van het jaar 1171 heeft Myles Kantor de ergste gevolgen van de aanslag overwonnen. Meteen gaat hij verder met het zoeken naar de exacte omloopbaan van Zwerver. Er is een andere groep aan het werk.


Oorspronkelijke titel: Sabotage auf Terra

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown