Truillau – mei tot oktober 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1546 • 0104    VOLTAGO, DE DIENAAR


Hoofdpersonen: Gesil, Eirene, Voltago, Mamerule, Deno, 'De Hoeder'.


In het jaar 1171 NGT bedraagt de levensverwachting van de dragers van een cellenactiveerder minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20,000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen ~ dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen. Daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht.

Alle bij het probleem betrokken personen is het duidelijk, dat de situatie precair is. De superintelligentie schijnt in de grootste problemen te verkeren en heeft hulp nodig. In het ver verwijderde melkwegstelsel Truillau, het territorium van de Bewaker, nadert een andere speurtocht een niet minder dramatisch einde: de speurtocht van Gesil naar de vader van Monos.

Gesil leeft al sinds maanden in het residentieschip van de Bewaker als in een gouden kooi. De mysterieuze Bewaker houdt zich op de achtergrond, maar hij zorgt voor verrassingen. Een daarvan is Voltago, de dienaar ...


Aflevering 1547 van de Perry Rhodan reeks speelt zich weer af op de Aarde. Daar, in Terrania, in het Waringer-gebouw, heeft men alles bijeen gebracht wat men over HET aan aanwijzingen heeft kunnen verzamelen.

Het analyseren van die gegevens lokt de vijand aan ...


Oorspronkelijke titel: Voltago, den Diener

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn