Simban-sector – september 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1544 • 0102    ROULETTE DER UITVERKORENEN


Hoofdpersonen: Skrabin, Piet Rawland, Teketit, Rebasil Kaumo, Beodu, Kanur Ben Iban-Mestroch.


Momenteel, in de zomer van het jaar 1171 NGT, bedraagt de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen. Daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht. Alle bij het probleem betrokken personen is duidelijk, dat de situatie precair is. De superintelligentie schijnt in grote problemen te verkeren, want anders zou het echte contact allang tot stand zijn gekomen. Tot nu toe kon men slechts enkele aanwijzingen natrekken, waaruit men iets over Zwerver kon opmaken of er kwam een bericht over de verblijfplaats van HET binnen. Zo ook de nieuwste ontdekking, iets, waarmee Perry Rhodan ook vroeger al eens te maken heeft gehad en dat de nieuwe eigenaars in het verderf stort. Want ze gebruiken het om er roulette der uitverkorenen mee te spelen ...


Tussen het verhaal, dat je net hebt gelezen en de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks ligt zowel in tijd als afstand een flinke periode. Het verhaal begint namelijk in de maand september van het jaar 1170 NGT in het ver verwijderde melkwegstelsel Truillau, het territorium van die geheimzinnige Bewaker en het draait om Gesil.


Oorspronkelijke titel: Roulette der Auserwählten

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn