Eastside – 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1541 • 0051    HET HEMELSE STUK


Hoofdpersonen: Yeshki, Trüüt, Liir, Gucky, Beodu, Salaam Siin, Reginald Bull.


Tegenwoordig, dat wil zeggen in de zomer van het jaar 1171 NGT, is de levensverwachting van de dragers van een cellenactiveerder nog maar weinig meer dan zestig jaar, nadat HET de levenschenkende apparaten heeft teruggeëist.

Het is duidelijk dat de superintelligentie zich moet hebben vergist want HET heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerder geen 2000, maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdrachten te vervullen. Het is dus voor iedereen van het grootste belang de superintelligentie op te sporen en met de feiten te confronteren, in de hoop dat de betrokkenen hun cellenactiveerders weer terug zullen krijgen. De speurtocht naai HET draait dan ook op volle toeren, niet alleen binnen de Melkweg maar ook in de omstreken ervan .

Naarmate de tijd verstrijkt realiseren de zoekers zich steeds meer het enorme belang van de speurtocht en de weinige tijd die hen rest. De superintelligentie moet wel in grote moeilijkheden verkeren, of op z'n minst voorbijgaande oriëntatieproblemen hebben, want anders zou hij allang contact hebben gelegd met degenen die hem zoeken. Terwijl tot mi toe het contact beperkt blijft tot enkele raadselachtige aanduidingen of zaken, die slechts een spoor zouden kunnen zijn in de richting van HET.

Een van dit soort vage aanduidingen is het "hemelse stuk" ...


Ook de Nakk Willom en Eirene/Idinyphe, Perry Rhodans dochtër, nemen deel aan de speurtocht naar HET. Zij maken kennis met het "hemelse stuk" - daarna vervolgen ze hun tocht naar het Pharyxstelsel, waar hen een dodelijk avontuur wacht ...


Oorspronkelijke titel: Das himmlische Stück

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk