Ferduur-stelsel – juni/juli 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1540 • 0050    VRIEND VAN DE LINGUIDEN


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Ronald Tekener, Jelita, Inozemm, Ler-O-San, Zuganemm.


Momenteel, dat wil zeggen in de zomer van het jaar 1171 NGT, bedraagt de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen. En daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht.

Maar er zijn ook andere dingen, waarover de voormalige onsterfelijken zich druk moeten maken. Voor Perry Rhodan is het zaak, zijn vrouw en zijn dochter te vinden en terwijl Atlan zich met het welzijn van de Arkoniden bezighoudt, is Ronald Tekener samen met Dao-LinH'ay, de beroemde Kartanin, duistere zaken op het spoor.

Het ongelijke paar heeft belangstelling voor een machtig wezen, dat te boek staat als een vriend van de Linguiden ...


De volgende aflevering speelt zich eveneens af in de Eastside van de Melkweg, want na hun avonturen op Sorbat heeft Gucky Beodu en Salaam Siin over kunnen halen, de speurtocht met de HARMONIE in het gebied van de Blues voort te zetten.


Oorspronkelijke titel: Ein Freund der Linguiden

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn