Oterweth-sector, Thantur-Lok – april 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1538 • 0048    DE TROON VAN ARKON


Hoofdpersonen: Yart Fulgen, Atlan, Tetch Wossonow, Aktet Pfest, Han-Shui-P’on, Tissko Tentrich.


Momenteel, dat wil zeggen in april van het jaar 1171 NGT, bedraagt de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

En daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht. Maar er zijn ook andere dingen, waarover de voormalige onsterfelijken zich druk moeten maken. Voor Perry Rhodan is het zaak, zijn vrouw terug te vinden, die in het verre Truillau verblijft en zijn dochter, die zich volledig vervreemdt van Terra en de Terranen, niet te verliezen.

En Atlan, die zich op zijn geboortewereld bevindt, zit met problemen van een heel andere aard. Het centrum van de macht van het voormalige grote imperium van de Arkoniden verkeert in rep en roer en er staat een troon op het spel - de troon van Arkon ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks spelen Dao-Lin-H'ay en Ronald Tekener de hoofdrollen. De beroemde Kartanin en de Terraan interesseren zich voor het doen en laten van een wezen, dat voor de Linguiden een grote rol speelt.


Oorspronkelijke titel: Der Thron von Arkon

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn