< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1500 - 1599

22e cyclus DE LINGUIDEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1538 • 0048    DE TROON VAN ARKON


Momenteel, dat wil zeggen in april van het jaar 1171 NGT, bedraagt de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

En daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht. Maar er zijn ook andere dingen, waarover de voormalige onsterfelijken zich druk moeten maken. Voor Perry Rhodan is het zaak, zijn vrouw terug te vinden, die in het verre Truillau verblijft en zijn dochter, die zich volledig vervreemdt van Terra en de Terranen, niet te verliezen.

En Atlan, die zich op zijn geboortewereld bevindt, zit met problemen van een heel andere aard. Het centrum van de macht van het voormalige grote imperium van de Arkoniden verkeert in rep en roer en er staat een troon op het spel - de troon van Arkon ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks spelen Dao-Lin-H'ay en Ronald Tekener de hoofdrollen. De beroemde Kartanin en de Terraan interesseren zich voor het doen en laten van een wezen, dat voor de Linguiden een grote rol speelt.


Oorspronkelijke titel: Der Thron von Arkon

Auteur: K. H. Scheer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een wereld in opwinding – het imperium voor de wedergeboorte.


Locatie en tijdsruimte: Oterweth-sector, Thantur-Lok – april 1171 NGT (4758 na Chr.)


Hoofdpersonen: Yart Fulgen – De Plophoser krijgt een nieuwe baan. Atlan – De Arkonide moet weer imperator worden. Tetch Wossonow en Aktet Pfest – Twee mannen in Atlan's dienst. Han-Shui-P'on – Een Kartaanse chef-gedelegeerde. Tissko Tentrich – Een opgeleide doder.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende