Palpyron – april 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1537 • 0047    WAT DE GODEN SCHENKEN


Hoofdpersonen: Gench Oxnan, Decapitans, Gonoz Krejt, Morken Kattush, Yemahan Burzelar.


Tegenwoordig, dat wil zeggen in april van het jaar 1171 NGT, is de levensverwachting van de dragers van de cellenactiveerders nog maar weinig meer dan zestig jaar, nadat HET de levenschenkende apparaten heeft teruggeëist.

Het staat vast dat de superintelligentie een vergissing moet hebben gemaakt want HET beloofde de CA-dragers oorspronkelijk twintig millennia in plaats van nauwelijks drie voor de vervulling van hun kosmische opdrachten. Natuurlijk is het voor alle betrokkenen en hun naasten en verwanten van het grootste belang de superintelligentie op te sporen en met de feiten te confronteren om zodoende het eigen leven weer te verlengen. De speurtocht naar HET draait dan ook op volle toeren, niet alleen binnen de Melkweg maar ook in de omstreken ervan.

Wat de expeditie van Saedelaere, Ellert en Testare naar Formax, naar de "vroedvrouwen" van HET, heeft opgeleverd is in de Melkweg op dit moment nog niet bekend. Maar wel heeft men inmiddels een hele reeks inlichtingen verkregen over Zwerver, de thuisplaneet van de superintelligentie.

Een mogelijk nieuwe aanwijzing bevindt zich op de planeet Palpyron in de vorm van een puzzel, Daar waar de middeleeuwen en de moderne tijd tegelijkertijd aanwezig zijn ontstaat er chaos door datgene wat de goden schenken ...


De volgende aflevering van Perry Rhodan speelt zich af op Arkon. Op de planeet, ooit het centrum van een machtig imperium, heerst een hectische bedrijvigheid in verband met de komende kroning van Atlan. Maar het lijkt erop dat sommige tegenstanders de grote Arkonide liever dood zien dan als hun nieuwe imperator.


Oorspronkelijke titel: Was die Götter schenken

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk