Rachmayn-stelsel – februari/maart 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1532 • 0042    LASIM EN PARANAKK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Idinyphe, Willom, Sato Ambush, Paunaro.


In het begin van het jaar 1171 is de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zestig jaar, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt, HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

En daarom wordt er sinds medio 1170 op alle niveaus met man en macht naar de superintelligentie gezocht. Vooral het door Perry Rhodan opgestarte project UBI HET is hoopvol.

Het duurt niet lang of men boekt in het centrum van de donkere wolk Provcon-vuist succes, hoewel men HET zelf niet te zien krijgt. Men krijgt van Homunk, de bode van HET, belangrijke informatie toegespeeld.

En dus gaat de speurtocht door. De Nakken helpen net zo goed mee als Sato Ambush. De pararealist ontwikkelt twee apparaten dat zijn Lasim en Paranakk ...


Het gebeurt in maart 1171 NGT. Reginald Bull, die met de CIMARRON onderweg is om storingen in het controleradionetwerk van de Cantaro's te onderzoeken, ontvangt een noodsignaal. Dat signaal brengt de Terraan en zijn bemanning naar de exotische planeet Sorbat.


Oorspronkelijke titel: Lasim und Paranakk

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn