Sol-stelsel – februari 1171 NGT (4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1531 • 0041    BEZOEK OP TERRA


Hoofdpersonen: Daniela Prioretti, Massimo Prioretti, Perry Rhodan, Homunk, Idinyphe/Eirene, Kelamar Tesson, Willom.


In het begin van het jaar 1171 NGT hebben de vroegere dragers van een cellenactiveerder nog maar ruim 60 jaar te leven omdat ze hun levenschenkende apparaatje hebben moeten inleveren bij HET.

Het is duidelijk dat de superintelligentie zich moet hebben vergist want bij het overhandigen van de cellenactiveerders heeft hij ze geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdrachten te vervullen. Voor alle betrokkenen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daarmee het eigen leven te verlengen.

In 1170 NGT is het project UBI HET gestart, een onderneming waarin het door de tiran Monos gebruikte radio-controle-net een grote rol speelt. Het zoeken naar HET draait nu op volle toeren.

Het spoor van de kunstplaneet Zwerver, de residentie van HET, leidt uiteindelijk naar de Donkere Wolk Provcon-vuist. Daar wordt Zwerver eind januari even zichtbaar. Er wordt een gezant afgezet, waarna de planeet weer met onbekend doel verdwijnt. Er komt bezoek op Terra ...


Het zoeken naar HET gaat verder hoewel Homunk, de androiide van Zwerver, even spoorloos is verdwenen als Zwerver zelf. De Nakken hebben hun eigen motieven om de superintelligentie te zoeken, de Terranen de hunne. De pararealist Sato Anibush heeft twee nieuwe apparaten ontwikkeld die het vinden van HET kunnen vergemakkelijken ...


Oorspronkelijke titel: Besuch auf Terra

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown