Provcon-Vuist – eind december 1170 tot 28 januari 1171 NGT (4757-4758 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1530 • 0040    STORM IN DE DONKERE WOLK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Keemila, Beaunomet Jaffe, Lystron, Mieka, Sammité.


In het begin van het jaar 1171 NGT is de levensverwachting van de dragers van een cellenactiveerder nog maar weinig meer dan zestig jaar, nadat HET de levenschenkende apparaten heeft teruggeëist.

Het staat vast dat de superintelligentie een vergissing moet hebben gemaakt want HET beloofde de CA-dragers oorspronkelijk twintig millennia in plaats van nauwelijks drie voor de vervulling van hun kosmische taken. Het is dan ook voor iedereen van het grootste belang de superintelligentie op te sporen en met de feiten te confronteren in de hoop dat op die manier alle betrokkenen hun cellenactiveerder weer terug zullen krijgen.

En zo draait sinds 1170 - om precies te zijn sinds de start van het project UBI HET, waarbij de slechte erfenis van de heerschappij van Monos voor een nuttig doel wordt gebruikt - in de galaxie de speurtocht naar HET dan ook op volle toeren.

Een veelbelovende halteplaats in deze omvangrijke speurtocht lijkt de Donkere Wolk Provcon-vuist te zijn. In ieder geval hebben de vreemdelingen uit Truillau, die de speurtocht saboteren, zich daar teruggetrokken. En daar, in het binnenste van dit vrijwel ontoegankelijke oord, wordt iets uitgebroed.

Perry Rhodan en Atlan hebben grote moeilijkheden in de Provcon-vuist, en er is nog geen einde gekomen aan de dramatische gebeurtenissen: er ontstaat een zware storm in de donkere wolk ...


Op 28 januari 1171 NGT verscheen boven Zwottertracht een enorm object: de kunstmatige planeet Zwerver. De planeet verdween echter meteen weer - onder achterlating van een gezant. Deze gezant bezoekt iemand op Terra ...


Oorspronkelijke titel: Sturm in der Dunkelwolke

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk