Bipula – zomer 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1527 • 0037    GESIL EN DE GEZANT


Hoofdpersonen: Gesil, Per-E-Kit, Juliane Runetra, Kaldar, Dona-Y-Saac.


In het jaar 1170 NGT, 23 jaar na beëindiging van het schrikbewind van Monos en de bevrijding van de Melkweg, hebben de vroegere dragers van een cellenactiveerder nog maar ruim 60 jaar te leven omdat ze hun levenschenkende apparaatjes hebben moeten inleveren bij HET.

Het is duidelijk dat HET zich moet hebben vergist want de superintelligentie heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerder geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdrachten te vervullen. Voor alle betrokken personen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daardoor het eigen leven te verlengen.

Intussen draait het zoeken naar HET op volle toeren; vooral het door Perry Rhodan georganiseerde project UBI HET maakt goede vorderingen.

Intussen zoekt Rhodans vrouw Gesil op een andere manier. Samen met de Kontide Per-E-Kit en Stalker, de vroegere Sotho, gaat ze naar Truillau, de galaxie der verdoemden, om de verwekker van Monos te zoeken.

Al snel ontstaan er moeilijkheden en Gesil heeft een ontmoeting: Gesil en de Gezant ...


Terwijl Gesil in NGC 5236 dicht bij een ontmoeting met de vader van Monos is, gebeuren op een planeet in de Melkweg geheimzinnige en angstaanjagende dingen ...


Oorspronkelijke titel: Gesil und der Gesandte

Auteur: H. G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown