Truillau, Talintan, Bipula – zomer 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1526 • 0036    MELKWEG VAN DE VERDOEMDEN


Hoofdpersonen: Gesil, Stalker, Per-E-Kit, De Blinde Godin, Poang, Suung, Shif.


In het jaar 1170, dat wil zeggen 23 jaar na de bevrijding van de Melkweg en het eind van de afschuwelijke onderdrukking door de tiran Monos, is de levensverwachting van de cellenactiveerderdragers minder dan zes decennia, nadat HET de levensverlengende apparaten heeft teruggevorderd.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Nu, in de zomer van het jaar 1170, wordt op alle niveaus met vereende mankracht naar de superintelligentie gezocht. Vooral het door Perry Rhodan opgestarte project UBI HET is hoopvol.

Met een andere speurtocht is de vrouw van Rhodan bezig. Met PerE-Kit, de Kontide en Stalker, de voormalige Sotho, begeeft Gesil zich naar NGC 5236 om daar naar de verwekker van Monos te zoeken. NGC 5236 - dat is Truillau, de melkweg van de verdoemden ...


De auteur van de roman, die u net heeft gelezen, schreef ook het verhaal, dat de komende week verschijnt. Hierin worden de avonturen van Gesil in Truillau voortgezet en het komt tot een ontmoeting ...


Oorspronkelijke titel: Galaxis der Verdammten

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn