Terra, Southside (Antau-stelsel e.a.) – eind november 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1525 • 0035    METHAANWERELD ANTAU I


Hoofdpersonen: Nikki Frickel, Loydel Shvartz, Barris O'Negan, Atlan, Bogan van Semas, Lomag De, Sin-I-Sor, Oaloak.


We zijn in de Melkweg, november 1170 NGT, Het is nu 23 jaar geleden dat de Melkweg is bevrijd van het juk van Monos en voor de meeste Galaxers is een nieuwe bloeitijd aangebroken.

Dat geldt niet voor de dragers van een cellenactiveerder want ze hebben hun levenschenkende apparaatje moeten inleveren en ze hebben nog maar ruim 60 jaar te leven.

Het is duidelijk dat HET zich moet hebben vergist want de superintelligentie heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerder geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdrachten te vervullen. Voor alle betrokken personen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daardoor het eigen leven te verlengen.

Intussen draait het zoeken naar HET op volle toeren; vooral het door Perry Rhodan georganiseerde project UBI HET maakte goede vorderingen en het lijkt gerechtvaardigd er iets van te verwachten. Geen wonder dat er verbeten jacht wordt gemaakt op een groep onbekende schepen die het project UBI HET proberen te saboteren. Tenslotte wordt het spoor van de onbekende vijand gevonden. Het leidt naar de methaanwereld Antau-I ...


In de volgende aflevering gaan we terug naar 1170 NGT, naar Gesil die samen met Per-E-Kit naar Truillau vliegt om iets te ontdekken over de vader van Monos.


Oorspronkelijke titel: Methanwelt Antau I

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown