Akkartil, Techma-sector, Terra, Zwerver – 3-20 november 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1524 • 0034    DE KLOKKEN VAN ZWERVER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Eirene, Willom, HET, Dem, Demar, Demaro, Demaron.


Op Terra en in het galacticum is het medio november van het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET zijn teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten, Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Er zijn al vele pogingen ondernomen om HET te vinden, maar dat heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Nu is Perry Rhodan aan de beurt. Naast het door hem opgestarte project UBI HET, dat ondanks onverwachte storingen volgens het plan wordt gerealiseerd, doet de Terraan een beroep op de hulp van de Nakken. Hierdoor ontdekt Rhodan, dat de superintelligentie kennelijk een ander tijdschema hanteert - dat geldt in ieder geval voor de klokken van ZWERVER ...


Terwijl Perry Rhodan een bezoek brengt aan de fictieve wereld Zwerver, maken anderen jacht op de onbekende vloot, die de LORETO heeft vernietigd. Het spoor van de onbekende vijand loopt naar de "methaanwereld Antau-I"...


Oorspronkelijke titel: Die Uhren von Wanderer

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn