Terra, Luna – eind augustus tot 10 september 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1522 • 0032    METALYSE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Enza, Notkus, Myles, Kelamar Tesson.


Op Terra en in het galacticum is het medio augustus van het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET zijn teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Ook de synergisten, die net van hun missie op Efrem zijn teruggekeerd, zijn actief als HET speurders. Een gewaagd experiment moet een spoor opleveren. Plaats van dat experiment is NATHAN, het Maanbrein.

Op Luna beginnen Enza Mansoor, Notkus en Myles Kantor aan een gevaarlijke reis in de microkosmos. Hun reisroute is de weg van de Metalyse ...


Dat, wat er destijds in de buurt van Efrem is gebeurd, heeft Perry Rhodan tot een idee geïnspireerd om een deel van het kwade erfgoed van de Cantaro's voor een goed doel te gaan gebruiken. En al in september 1170 NGT begint het plan vorm te krijgen ...


Oorspronkelijke titel: Metalyse

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn