Humanidroom, Terra, Kartan – 17 april tot mid 1 september 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1520 • 0030    ZAKEN MET TOPSID


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Ronald Tekener, Alaska Saedelaere, Ernst Ellert, Testare, Teng-Ciao-L'ung.


Op Terra en in het galacticum is het zomer in het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET zijn teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Tot de HET-zoekers behoren ook Ernst Ellert, de voormalige parapoler en Testare, de Cappin. Samen met Alaska Saedelaere ontdekken ze iets op Kembayan, dat in de richting van de Nocturnen van Fornax wijst. Om daar actief te kunnen worden, hebben ze de actieve steun van de Kartanin van Pinwheel nodig, die echter nauwelijks belangstelling voor de HET-zoekers hebben. De belangstelling van anderen gaat daarentegen uit naar de zaken met Topsid ...


De Kartanin speelden de hoofdrol in het verhaal dat u net heeft gelezen. De volgende week gaat het om de bezetters van Topsid en de "strijders van Efrem"...


Oorspronkelijke titel: Geschäfte mit Topsid

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn