Cueleman-stelsel, Nischnugg – aanvang mei tot mid augustus 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1518 • 0028    HET CUELEMAN-DEBACLE


Hoofdpersonen: Gucky, Beodu, Salaam Siin, Koning Laurin, Atlan, Bransor Manella.


Op Terra en in het galacticum is het medio augustus van het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET zijn teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Atlan, de Arkonide, houdt zich momenteel bezig met de Topsiders, die in de Melkweg de nodige onrust veroorzaken en met de Linguiden, die als vredestichters actief zijn. Aangezien de Arkonide de Linguiden niet vertrouwt, verzoekt hij het "triumviraat van de kleinen" handen spandiensten te verrichten. Gucky en consorten komen in actie - en zijn getuige van het Cueleman-debacle ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks spelen Ernst Ellert, Testare en Alaska Saedelaere de hoofdrol. Een symbool, dat bij de ontcijferingspoging van de fragmenten van de dertien tijdtafels werd ontdekt, wijst de drie HET-zoekers de weg naar Kembayan, de plaats van de vervulling.


Oorspronkelijke titel: Das Cueleman-Debakel

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn