Arkon II, Cueleman-stelsel, Ariga – 3-30 juli 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1517 • 0027    DE IMPERATOR


Hoofdpersonen: Atlan, Tetch Wossonow, Kassian, Tesa van Ariga, Aktet Pfest, Cisoph Tonk, January Khemo-Massai.


We zijn in de Melkweg, juli 1170 NGT. Het is nu 23 jaar geleden dat de Melkweg is bevrijd van het juk van Monos en voor de meeste galactische volkeren is een nieuwe bloeitijd aangebroken.

Dat geldt niet voor de dragers van een cellenactiveerder want ze hebben hun levenschenkende apparaatje moeten inleveren bij HET en hebben nog maar ruim 60 jaar te leven.

Het is duidelijk dat HET zich moet hebben vergist want de superintelligentie heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerder geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdracht te vervullen. Voor alle betrokken personen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daardoor het eigen leven te verlengen.

Toch is Atlan op dit moment met andere dingen bezig. Zoals bekend heeft hij zijn schip de KARMINA verloren maar hij krijgt meteen een nieuw, beter schip. Daarmee wil hij de Topsiders die de Arkoonse koloniale planeten bezetten, een halt toeroepen. Voor de aanhangers van Atlan is hij de Imperator ...


Atlan is niet de enige die belangstelling heeft voor het Cueleman-stelsel. Gucky, Beodu en Salaam, het 'triumviraat der kleinen', volgen de activiteiten van een vredestichter ...


Oorspronkelijke titel: Der Imperator

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown