Pultaf, Terra, Akkartil, Heleios – april 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1515 • 0025    HET GEHEIM VAN DE NAKKEN


Hoofdpersonen: Ernst Ellert, Testare, Alaska Saedelaere, Sato Ambush, Nobby Sipebo, Paunaro, Varonzem, Shaarim.


We zijn in de Melkweg, mei 1170 NGT. Het is nu 23 jaar geleden dat de Melkweg is bevrijd van het juk van Monos en voor de meeste galactische volkeren is een nieuwe bloeitijd aangebroken.

Dat geldt niet voor de dragers van een cellenactiveerder want ze hebben hun levenschenkende apparaatje moeten inleveren bij HET en hebben nog maar ruim 60 jaar te leven.

Het is duidelijk dat de superintelligentie zich moet hebben vergist, want HET heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerders geen 2000 maar 20,000 jaar gegeven om hun kosmische opdracht te vervullen. Voor alle betrokken personen is het van groot belang HET te vinden, met de feiten te confronteren en daardoor het eigen leven te verlengen.

Al snel blijkt dat het niet alleen voor de vroegere onsterfelijken van groot belang is HET te vinden. Dat wordt bewezen door de vondst van Saedelaere en zijn vrienden - want deze vondst draagt het geheim van de Nakken in zich ...


Sato Ambush, de pararealist die het geheim van de Nakken heeft onthuld, gaat door met zoeken want hij is er van overtuigd dat bij Paunaro en zijn soortgenoten nog heel wat te onthullen valt.


Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der Nakken

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown