M 13, Truillau, Hidden World – Heden: mei 1170, verleden: 1148 NGT (4757, 4735 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1514 • 0024    HET MOSSELSCHIP


Hoofdpersonen: Atlan, Gesil, Per-E-Kit, De Heer van het Mosselschip, Holder Arramo.


Op Terra en in het galacticum is het mei van het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET werden teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Maar niet alleen HET is verdwenen, maar ook Gesil, de vrouw van Perry Rhodan. Op haar, die er samen met de Kontide Per-E-Kit vandoor is gegaan, maakt Atlan in de KARMINA met succes jacht. Hierdoor komt hij echter in aanraking met het mosselschip ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks draait alles weer om Saedelaere, Ellert, Testare en Ambush, de pararealist. Het gaat de mannen om het geheim van de Nakken ...


Oorspronkelijke titel: Das Muschelschiff

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn