< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1500 - 1599

22e cyclus DE LINGUIDEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1514 • 0024    HET MOSSELSCHIP


Op Terra en in het galacticum is het mei van het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET werden teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Maar niet alleen HET is verdwenen, maar ook Gesil, de vrouw van Perry Rhodan. Op haar, die er samen met de Kontide Per-E-Kit vandoor is gegaan, maakt Atlan in de KARMINA met succes jacht. Hierdoor komt hij echter in aanraking met het mosselschip ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks draait alles weer om Saedelaere, Ellert, Testare en Ambush, de pararealist. Het gaat de mannen om het geheim van de Nakken ...


Oorspronkelijke titel: Beauloshairs Netz

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: aan boord van het schip uit NGC5236 – de onbekende geeft raadsels op.


Locatie en tijdsruimte: M13, Truillau, Hidden World – Heden: mei 1170, verleden: 1148 NGT (4757, 4735 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan en Gesil – De Arkonide en Rhodan's vrouw zijn aan boord van de SHARN-Y-YAAK. Per-E-Kit – De Kontide doet geheimzinnig. De heer van het mosselschip – Een oude bekende geeft raadsels op. Holder Arramo – Een Springer-patriarch op een dwaalspoor.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende