Topsid, Humanidroom, Orphan – april 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1512 • 0022    DE GEHEIME REBEL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Nassur-Gat, Gorgol, Meanda Freener, Buba Raspar.


Op Terra en in het galacticum is het het jaar 1170 NGT. Er zijn dus 23 jaar verstreken sinds de bevrijding van de Melkweg van de tirannie van Monos. Voor de meeste galactische volkeren is er een nieuwe periode van bloei aangebroken.

Dat geldt echter niet voor de dragers van de cellenactiveerders, want hun huidige levensverwachting bedraagt nog maar nauwelijks 60 jaren, nadat de levensverlengende apparaten door HET werden teruggeëist.

Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Daarvan hebben ze er tot op heden slechts twee van verricht. Men wil nu de superintelligentie confronteren met de feiten in de hoop, dat men de eigen levensduur weer kan verlengen - dat is natuurlijk in het belang van alle betrokken personen.

Maar ook andere individuen kampen met problemen - zoals bijvoorbeeld de kolonisten, waarvan de planeten het slachtoffer worden van de expansiepolitiek van de Topsiders. Een, die precies weet, wat de hagediswezens van Topsid met hun acties op het oog hebben, is de geheime rebel ...


De volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks speelt zich voornamelijk af in de ruimte. Ruimteschepen achtervolgen en zoeken elkaar - en het komt tot een dramatische ontmoeting ...


Oorspronkelijke titel: Der heimliche Rebell

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn